• Många idéer men inga bra leverantörer?
  Då har du kommit helt rätt!

  Därför att...
 • …vi tar ansvar hela vägen från ritbordet till fabriken och sedan ut till dina kunder.

  Voilá!
 • Våra tjänster används av allt ifrån världsledande biltillverkare till innovativa företag inom detaljhandeln.

 • Så, hur kan vi hjälpa dig?

  Läs vidare...

Produktutveckling

Allt börjar med en idé…

Vi hjälper dig med produktutveckling och har kompetens inom mekanik, elektronik, textil, trä, plast, tryck och formgivning.

 • 100% kundfokus
  Vi har medvetet valt att ha en bred och generell kompetens för att kunna jobba helt kundfokuserat och förutsättningslöst.  Våra underleverantörer som alla har specialkompetens inom respektive område involverar vi redan i utvecklingsfasen. På samma sätt är ofta kundens egen eller externa designer med i projekten.

  Vi vet att de bästa lösningarna hittar man tillsammans och vår profession är att se till att det blir klart och levererat i tid till rätt pris.

  De verktyg som vi använder är SolidWorks som 3D CAD och PDM system samt Adobe Creative Suite för grafisk produktion.

 • lampa1

Prototyp

Prototyp

En ny produkt tillverkas först i en liten upplaga för att säkerställa att den uppfyller alla krav.

 • Innan vi startar serietillverkning framställer vi prototyper. Syftet med prototypen är säkerställa att produkten har de egenskaper som man tänkt sig. Till exempel så är det lättare att utvärdera utseende, hållbarhet, funktion och känsla med en prototyp än en modell eller genom att bara titta på skärmen. Om prototypen visar att vi behöver jobba om produkten så gör vi en ny prototyp.

  Typiskt för prototyper är att de ibland framställs med annan produktionsteknik men med rätt
  material och i rätt storlek.

  Vi använder också friformsframställning för att verifiera utseende och funktion när det är möjligt.

 • _71A0573

Tillverkning

Tillverkning

Vår målsättning är en total servicegrad som uppfyller dina krav på pris, flexibilitet och
leveranstider samtidigt som lagerbindningen hålls låg.

 • Vi erbjuder tillverkning med flera alternativa servicenivåer. Målsättningen är att få en bra total servicegrad som uppfyller dina krav på flexibilitet och leveranstider samtidigt som lagerbindningen hålls låg. Detta löser vi genom en blandning av färdiga produkter, halvfabrikat samt buffertlager på råmaterial och komponenter.

  Väljer leverantörer med omsorg
  Största delen av våra komponenter tillverkas av underleverantörer som var och en är specialist inom sitt område. Vi väljer samarbetspartners med omsorg och säkerställer såväl kvalitets- och miljöaspekter som etik och personalförhållanden. Leverantörerna finns till största delen i vårt närområde samt kring vår anläggning i närheten av Poznan i Polen. Vi köper också en hel del komponenter i Asien och favoriserar Indonesien som vi tycker är ett spännande land med goda möjligheter till att hitta underleverantörer med godtagbara etiska och miljömässiga villkor.

 • DSC_1821

Logistik

Logistik

Vi har det i blodet och tar gärna ansvaret hela vägen till dina kunder.

 • Brigo har en stabil och flexibel plattform för att hantera paket och gods såväl som utskick och marknadsanpassningar . Våra system är integrerade med flera transportörer, för närvarande TNT, DHL, Schenker samt UPS, och vi skickar dagligen gods och paket över hela världen.

  Det finns flera fördelar med att låta oss sköta logistiken. Vi har fraktförsäkringar som täcker de frakter vi ansvarar för och allt gods som är på väg övervakas fram till leverans. Du får också tillgång till våra fraktavtal vilket ger dig bra priser på frakterna.

 • jorden

Eftermarknad

Eftermarknad

En ibland bortglömd aspekt av att leverera produkter är behovet av support, reservdelar och i vissa fall uppdateringar.

 • Beställning av reservdelar erbjuder vi genom vår kundportal, där vi skapar en egen domän för varje kund. Varje domän kan ha ett eget grafiskt utseende och för många kunder har vi gjort egna ”skin”.

  Support hanterar vi via mail samt på portalen. Supportfunktionen kan valbart vara öppen eller kräva inloggning.

  Vi har ett system för att hantera förändringar i koncept och administrera uppdatering ut till dina återförsäljare. Systemet bygger på ett abonnemang som aktiveras baserat på vad som levererats. Baserat på abonnemanget genereras vid uppdateringstillfällen förslag till beställningar av material som behövs för att konceptet skall vara aktuellt.

 • DSC_1799

Portal

Portal

Direktkopplad till vårt affärssystem har du produktsortiment, lager, orderhistorik och leveransstatus tillgängligt online.

 • Vår kundportal är direktkopplad till vårt affärssystem. På portalen kan våra kunder se produkter, lager, orderhistorik och leveransstatus. Man kan också lägga till och administrera leveransplatser och dotterbolag som får beställa material, själv lägga upp användare på dotterbolag eller återförsäljare.

  Vi har också publicerat produktkonfiguratorer, offertfunktioner och leveranstidsestimerare. Dessa funktioner skapar vi ganska enkelt och i syfte att förenkla samarbetet med kunder och leverantörer.

  Samma plattform används också för integration, t.ex. för överföring av lagerstatus och orderläggning. Vi älskar IT när det är pang på rödbetan och inga krusiduller. Vi ser IT är som vilken maskininvestering som helst, det skall generera affärsnytta  och kundvärde.

 • dator2

Bilindustri

Som biltillverkare är du i behov av bra demo- och marknadsföringsmaterial. Genom oss får våra kunder inte bara tillgång till korrekta och säljande klädsel- och lackprover – vi ser även till att materialet når bilhallarna direkt.

volvo-prover

 • Brigo tillverkar och levererar lackprover, klädselprover, dekorprover i form av pärmar, display material och lösa prover, stoppade puckar eller färgbollar.

  Typiskt för dessa produktionsprojekt är att logistiken är global, tempot högt, informationsmängden mycket stor och många marknadsanpassningar (både i form av sortimentavvikelser och språkanpassningar). Bilindustrin förändrar sina erbjudandet flera gånger per år och då skall återförsäljarnas material uppdateras.

  Våra tjänster sträcker sig från informationsinhämtning och analys av behov, design och formgivning, marknadskommunikation, budgetering, inköp av råmaterial, produktion, lager samt distribution och fakturering.

 • I dessa projekt arbetar vi ofta direkt mot varje lands importör med support från huvudkontoret. Vi har system för att hålla koll på vilken återförsäljare som har vilka system och prover och kan därför också analysera och prognosticera vad de behöver för material för att vara uppdaterade när det sker förändringar på bilarna.

  Vi hanterar alla kunder via vår portal eller på det sätt som de vill, telefon eller mail. Som kund kan man administrera sitt nätverk själv, köpa produkter, reservdelar eller ändra sina abonnemang.

  Det finns säkert liknande behov i andra branscher och vi har mycket att ge på detta område.

Offentlig miljö

En stor del av vår omsättning kommer från tillverkning av produkter som hamnar på kontor och hotell. Vi tillverkar skärmväggar, sittmöbler, ljuddämpande paneler, kuddar, puffar, saccosäckar, gardiner och andra textilprodukter.

hangare

 • Vi stansar, skär, syr och dekorerar för att sedan stoppa och montera, packa och leverera direkt till slutkund eller våra kunders distributionscentraler. Tillverkningen sker i Polen med utgångspunkt från vår egen anläggning i Rostarzewo och med fantastiska underleverantörer i närområdet.

 • Värt att nämna i detta sammanhang är att vi arbetar mycket med Sunbrella material och gör textilprodukter som lämpar sig utomhus eller i miljöer där de utsätts för mycket UV ljus.

Legotillverkning

Normalt jobbar vi med våra kunders biprodukter eller indirekta material. Material som är kundunikt och som man behöver i verksamheten, men som man inte kan eller vill producera själv. Som ett bevis på att vi är bra på det vi gör så har vi också en hel del produktionsuppdrag på direkt material, det vill säga material som man normalt skulle gjort i egen regi men inte hinner med.

tillverkning

 • Våra tjänster inom detta område är:

  Produktutveckling
  Konstruktion
  Verktygsframtagning
  Förserier

 •  

  Inköp
  Produktion och montering
  Leverans till lager eller slutkund

Om oss

Brigo är ett tjänsteföretag som levererar kundunika produkter och koncept. Skillnaden mellan Brigo och traditionella underleverantörer är att Brigo alltid har produkt- och kundfokus. För oss är processen och materialen sekundära. Detta gör att Brigo kan leverera bredare produktlösningar, som spänner över flera teknikområden och som skapar större nytta och flexibilitet för dig som kund.

thomas_eddie

Kvalitet

Kvalitet

Vi är certifierade enligt ISO-9001

 • Vår affärsidé är att erbjuda utveckling, tillverkning och distribution av kundunika produkter. Detta erbjuder vi till marknadsledande företag i huvudsak inom Sverige men med internationell verksamhet.

  Vi arbetar efter ett verksamhetssystem som alla anställda hela tiden är delaktiga i att förbättra.

   

 • Våra verksamhetsmål mäts och utvärderas regelbundet för att på ett strukturerat sätt påverka vårt arbetssätt och våra rutiner. På detta sätt styr vi vår verksamhet mot vår vision och våra mål.

  9001_eng-gold-150x150

   

Historik

Historik

 

 • 2002, Brigo grundades efter midsommar av Edward Andrén och Thomas Ingvast, företaget döptes till MLS Marketing Logistics & Service AB. Affärsidén vad att erbjuda tillverkning som tjänst och att vara ett process- och materialoberoende alternativ till traditionella inköpskanaler.
  Fördelen för kunderna, då som nu, är att de kan konsolidera inköp och lägga ut mer ansvar och spara pengar på detta.

  2003, Den första ”stora” kunden som nappade på erbjudandet vad SAAB Automobile i Trollhättan. Vi fick förtroendet att tillverka lackprover och klädselprover i katalogformat och leverera dessa till centrallagret i Nyköping för vidare distribution till återförsäljare över hela världen.
  Detta var beviset vi behövde för att satsa vidare.

  2005 flyttade företaget från kontorslokaler på Arendal till Högsbo Industriområde i Göteborg och fick i de nya lokalerna effektivare kontorsytor och eget lager och montering.

  2006 träffade vi en ny kompanjon, Adam Kliks, som arbetade på en av Volvos underleverantörer i Wolsztyn, Polen. En raketsnabb uppstart av ett dotterbolag gjordes under juli månad och första leveranserna från den egna produktionen i Polen till Sverige gick redan i augusti samma år. Företaget döptes till Ltez Sp. z o.o.

  2008 var det dags för flytt igen, denna gången till egen fastighet på Hisingen.

 • 2009 under detta år bestämmer vi oss för att byta affärssystem. Vi behöver något som är bättre och med avancerat, något som vi kan ha som verktygslåda och bygga nya smarta flöden med, något som kan fungera ut på nätet och som vi kan jobba tätare med leverantörer och kunder med. Vi valde att jobba med Jeeves och det har vi inte ångrat (mer än några gånger). Flexibelt, anpassningsbart och öppet för egen utveckling.

  2011 vi drar igång en satsning på marknadsföring och inser att vårt företagsnamn inte är bra. Det missförstås lätt på telefon, domänen på internet är inte bra (www.mlsab.com för er som kommer ihåg). Vi spenderade massor av tid och fick hjälp av jätteduktiga människor som hittade på förslag på nya namn som vi kunde rata.
  Till julpyssel detta år så kämpar många men framförallt Jasminka med att skapa en byggsats för ett flygplan i pepparkaksdeg. Vi ger detta till våra kunder över hela världen som julklapp och får massor av beröm. Vi får också lite problem, det är tydligen inte helt ok att skicka deg till alla länder i världen… Slutet gott, allting gott!

  2012, Året börjar med att vi väljer Brigo som nytt företagsnamn. För övrigt det första alternativet som vi fick under hösten innan och som vi ratade då…

Miljö

Miljö

Vi är certifierade enligt ISO-14001

 • Miljöfrågor är viktiga för Brigo, vår målsättning är att uppträda och verka för att alltid uppfattas som ett miljöinriktat företag.

  I enlighet med de nationella miljömålen är vårt mål att producera varor och tjänster på ett sådant sätt att ekologiskt hållbar utveckling främjas.

  Vi håller oss uppdaterade med gällande lagar och förordningar. Vi håller oss också informerade om såväl andra krav och utveckling inom vårt verksamhetsområde. Dessa åtaganden, som också är relaterade till företagets miljöaspekter, betraktas som en miniminivå att uppfylla.

 • Vi ska föra en dialog med våra kunder, leverantörer och myndigheter med syfte att alltid vara ömsesidigt välinformerade om relevanta miljöförhållanden.

  Våra handlingar ska ständigt ge förbättringar, vara förebyggande och skydda mot utsläpp.

  Vi ska också eftersträva en god arbetsmiljö i samtliga våra lokaler.

  Våra miljömål mäts och utvärderas regelbundet, precis som kvalitetsmålen. På detta sätt säkerställer vi att Brigo’s verksamhet hela tiden blir mera miljövänlig.

  14001-englisch-150x150

Personal